Što je Hoonigan?

ŠTO JE HOONIGAN?

Suosnivač branda DC shoes i bivši profesionalni rally vozač Ken Block i Brian Scotto glavni urednik časopisa 0-60, 2011 godine osnovali su Hoonigan, motosport – life style brand. Tvrtka – Brand je posvećena stvaranju autentičnih proizvoda za pobunjenike i huligane sa stilom. Ime Hoonigan  je kombinacija “huligana” i “hoona”, australskog pojma za agresivno i nepristojno ponašanje posebno u vožnji, Osoba koja vozi opasno i nepromišljeno se zove hoonigan.

HOONIGAN RACING DIVIZION je auto tim koji se natječe u World Rally Championship-u, Global rally Cross-u  FIA World Rally Cros i Rally America. Osnovano 2010 od gospodina Ken Block-a kao platforma kako bi se sam mogao natjecati na svjetskom prvenstvu.

Iako je Hoonigan započeo kao trkaći tim, postao je više od branda ili tvrtke, postao je način života. Hoonigania je entuzijastična, zabavna grupa ljudi koja sudjeluje u bilo kojoj vrsti opasne, agresivne i neobične vožnje. Svi dijele istu ljubav za brzinu i konjsku snagu, bez obzira na to da li se koristi za drifting, drag racing ili off roading. Budući da su takva velika zajednica, ne odbijaju nikoga, bez obzira na to od kuda su ili što voze, svi su dobrodošli da budu Hoonigan. Mehanika, vozači, sponzori i svi  pristaše primaju istu količinu poštovanja.

HOONICORN 

Ekipa iz Top Gear.-a je rekla da je to nešto najstrašnije što su vidjeli. Ken Block’s Hoonicorn V2. Ford Mustang iz 1965 s 1400 KS koji vire iz haube. Sve riječi su suvišne. Pogledajte video i slike.

 

 

Naš “badboy” Suavecito se pridružio obitelji Hoonigan , a Gospon Fulir se smatra dalekom rodbinom  🙂